Καθαρισμός Παραθύρων & Τζαμιών

Το πλύσιμο των παραθύρων δεν πρέπει να είναι μια αγγαρεία. Εάν έχετε τα σωστά εργαλεία και αυτές τις συμβουλές, η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη. Κρατήστε όλα τα εργαλεία σας σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό κάδο (και χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο κάδο για ανάμειξη των υγρών καθαρισμού).

Εργαλεία και Υλικά

  1. Μια μαλακή βούρτσα
  2. Λευκό ξύδι (ή ήπιο υγρό πιάτων)
  3. Μεγάλα σφουγγάρια
  4. Λάστιχα καθαρισμού τζαμιών με προεκτάσεις.
  5. Πανιά καθαρά
  6. Λαστιχένια γάντια
  7. Μια ανθεκτική σκάλα
  8. Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

1. Επιλέξτε μια ώρα της ημέρας, όταν ο ήλιος δεν πέφτει κατευθείαν στα παράθυρα. Η θερμότητα από τον ήλιο μπορεί να στεγνώσει το υγρό καθαρισμού πολύ γρήγορα, το οποίο θα δημιουργήσει λωρίδες ή κηλίδες νερού.

2. Βουρτσίστε τα εξωτερικά παράθυρα και κουφώματα ελαφρά με μια μαλακή βούρτσα, αφαιρέστε τους ιστούς αράχνης και την πολλή σκόνγ. Μην ξεχνάτε τους μεντεσέδες, και τα περβάζια.

3. Αναμείξτε 1 μέρος λευκό ξύδι και 1 μέρος ζεστό νερό.

4. Όταν χρησιμοποιείτε την σπάτουλα σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε μια πετσέτα κατά μήκος του περβαζιού ώστε να μην λερωθεί το πάτωμα.

5. Χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγάρι, περάστε το παράθυρο με το διάλυμα ξυδιού και νερού, και τρίψτε τη βρωμιά. Κρατήστε το διάλυμα μακριά από τα πλαίσια των παραθύρων.

6. Ξεκινώντας από μια επάνω γωνία του παραθύρου, περάστε με το λάστιχο τζαμιού το παράθυρο με μια ευθεία κίνηση προς τα κάτω. Επιστρέψτε στην κορυφή και επαναλάβετε, με μια οριζόντια κίνηση αυτή τη φορά. Μετά από κάθε πέρασμα, σκουπίστε το ελαστικό με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Τελειώστε τραβώντας το λάστιχο στο κάτω μέρος του παραθύρου, και στεγνώστε το περβάζι με ένα σφουγγάρι ή πανί.

7. Σκουπίστε τα πλαίσια των παραθύρων με ένα πανί βρεγμένο με υγρό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις και νερό. Ξεπλύνετε τα καλά με ένα καθαρό, υγρό πανί για να αφαιρέσετε το διάλυμα καθαρισμού και στεγνώστε αμέσως σκουπίζοντας με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Scroll to Top