10 τρόποι για σωστότερη καθαριότητα στο σπίτι

Το καθάρισμα δεν είναι πάντα θέμα κόπου. Το σωστό καθάρισμα σε ένα ζωντανό σπίτι που κατοικείται είναι πρωτίστως θέμα τρόπου. Διαφορετικά, κάποια σημεία θα παραμείνουν βρώμικα, ή θα χρειάζονται καθαριότητα συχνότερα.

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για καθαρισμό στο σπίτι.

Η τουαλέτα
Φαινομενικά, το μπάνιο μετά από μια σχολαστική καθαριότητα λάμπει σαν να βρισκόσαστε σε έκθεση. Παρόλα αυτά, μια περιοχή συνήθως αγνοείται, και αυτή δεν είναι άλλη από το πίσω μέρος της τουαλέτας σας. Μπορεί να μην βρίσκεται στο μπροστά μέρος του μυαλού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λερώνεται εξίσου εύκολα και γρήγορα. Το αντίθετο. Για να καθαριστεί, ένας τρόπος είναι να πάρετε λίγο χαρτί κουζίνας, να το στρίψετε σε ρολό, να το βρέξετε με καθαριστικό και να τρίψετε την περιοχή μέχρι εκεί που φτάνει το ρολό τουλάχιστον.

Σκουπιδοφάγος
Εκτός από την καθαριότητά του, για να αποφύγετε τις οσμές, μπορείτε να φτιάξετε παγάκια λευκού ξιδιού ή να τοποθετήσετε μέσα φλούδες κίτρου.

Πετσέτες
Ίσως έχετε ακούσει πως πετσέτες και μαλακτικό δεν πάνε μαζί. Αυτό θα το έχετε ακούσει γιατί οι πετσέτες, όταν πλένονται με μαλακτικό χάνουν την απορροφητικότητα τους. Αποφύγετε λοιπόν το μαλακτικό και πλύνετε τις πετσέτες όλες μαζί, σε μία πλύση.

Αφρυγραντήρες
Οι υγραντήρες θα ήταν καλύτερο εάν αδειάζονται κάθε μέρα, παρά όταν γεμίσουν. Επίσης, ιδανικά, καθαρίστε την συσκευή κάθε 3 ημέρες και σιγουρευτείτε ότι η περιοχή γύρω του δεν έχει μαζέψει υγρασία. Τέλος, θα ήταν ιδανικό αν αφαιρούσατε τα κινητά του μέρη κάθε μήνα και τα καθαρίζατε με λευκό ξύδι.

Τρίχες κατοικίδιων
Όσο τέλεια παρέα είναι τα κατοικίδιά μας, όσο και να τα αγαπάμε, οι τρίχες τους είναι για να μείνουν. Γιατί πάντα κάποιες θα ξεφεύγουν. Ο πιο εύκολος όμως τρόπος να αφαιρέσετε τις τρίχες τους από τα έπιπλα είναι να περάσετε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντα με νερό, και να περάσετε με τα χέρια σας τις περισσότερες επιφάνειες των επίπλων.

Ρουχισμός γυμναστικής
Κάποιες φορές, το πλύσιμο των ρούχων γυμναστικής στο πλυντήριο δεν είναι αρκετό ώστε να φύγουν τελείως οι μυρωδιές του κόπου σας. Δύο θαυματουργικά υλικά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα. Ρίξτε λίγο λευκό ξύδι στην πρόπλυση του πλυσίματος στο πλυντήριο  Μετά από ένα πλύσιμο χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι σόδας και βάλτε τα ρούχα στο στεγνωτήριο.

Λεκέδες από κόκκινο κρασί σε ρούχα
Εάν το προλάβετε την στιγμή της ‘καταατροφής, ρίξτε πάνω στον λεκέ λίγο αλάτι πριν ξεκινήσετε να τον «ταμπονάρετε» με χαρτί. Εάν δεν έχετε κάτι πρόχειρο κοντά σας ή το ανακαλύψετε αργότερα, τα καλύτερα υλικά καθαριότητας για αυτή τη δουλεία είναι τα προϊόντα με οξείδιο.

Καφετιέρες
Ο καθαρισμός των μερών της καφετιέρας με καυτό νερό είναι μάλλον λάθος, καθώς καυτό νερό και πλαστικό ή γυαλί δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία σας ή για την ασφάλειά σας. Ζεστό νερό και υγρό πιάτων είναι ότι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μαχαίρια
Αποφύγετε την τοποθέτηση και πλύση των μαχαιριών σας στο πλυντήριο πιάτων, καθώς έτσι χάνουν την κοφτερότητά τους σε βάθος χρόνου και με κάθε πλύση. Εάν αυτό είναι κάτι που δεν θα θέλατε να γίνει, θα προτείναμε να τα καθαρίσετε με τον παραδοσιακό τρόπο

Σεντόνια
Ο περισσότερος κόσμος αλλάζει τα σεντόνια στο κρεβάτι κάθε εβδομάδα. Εμείς προτείνουμε κάθε 3 ημέρες, κυριώς για τους κάτοικους του σπιτιού που τρώνε ή τσιμπολογάνε πάνω στο κρεβάτι. Εάν πάλι υπάρχουν σπυράκια από ακμή στο πρόσωπο ή στο σώμα, δοκιμάστε να αλλάζετε την μαξιλαροθήκη με μια καθαρή κάθε μέρα, και εάν είναι εφικτό και τα σεντόνια. Τέλος στις ακριβές και αμφιβόλου αποτελέσματος θεραπείες.

Scroll to Top